2024. június 11., kedd

Abigél szelleme

 

Zsingor Bianka beszámolója az Abigél regényhez kapcsolódó többfordulós csapatversenyről

Az egész Abigél-verseny úgy kezdődött, hogy megpróbáltunk összehozni az osztályból egy négyfős csapatot. A Könyvesből csak mi indultunk, választott csapatnevünk: Abigél szelleme volt. Az első feladatunk az volt, hogy elolvassuk Szabó Magdától az Abigél című regényt és megnézzük az ebből a regényből készült filmet.

            Aztán megkaptuk az első feladatlapot. Mi úgy csináltuk, hogy felosztottuk egymás között a feladatokat, mindannyiunknak volt ideje otthon megcsinálni, majd a megoldásainkat az iskolában egyeztettük. Persze végig segített minket a magyartanárunk is, dr. Balog Otilia. Volt, amit teljesen közösen csináltunk. Voltak benne mindenféle feladatok: néha szöveget kellett fogalmazni, valamikor utána kellett nézni egy- egy adatnak.



A második fordulóban el kellett látogatnunk a Sziklakórházba. Tanítás után indultunk. Mentünk egy kicsit metróval, aztán busszal, végül egy kis séta után megérkeztünk. Odabent egy rövid film levetítése után körbevezettek minket az építményben.

A második forduló feladatlapjában főleg a Sziklakórházról kérdeztek.

Aztán elérkezett a szóbeli forduló, vagyis a döntő napja. Ide is közvetlenül iskola után mentünk. A helyszínen leültünk a csapatunk számára kijelölt helyre és vártuk, hogy elkezdődjön a döntő. Itt már nem számíthattunk a Tanárnőre. A legelső feladat az volt, hogy írnunk kellett Abigélnek, hogy mért tetszett nekünk a könyv és, hogy mért vagyunk neki hálásak, amiért segítette Ginát. Utána volt még egy csomó feladat, ami mind a könyvhöz kötődött. Az egyik különösen érdekes volt, mert el kellett játszanunk egy rövid jelenetet. Az Abigél című filmben a Kőniget játszó színészt kellett ajánlanunk egy új filmhez, ami a segítőkészségről szól. Mi ezt a jelenetet gondosan megterveztük, ügyeltünk rá, hogy mindenkinek jusson szerep és még el is próbáltuk párszor. Amikor felléptünk, egész jól sikerült élőben is az elpróbált jelenet.



Körülbelül egy hét múlva jött az eredményhirdetés. Az elején beszéltek kicsit a versenyről, elmondták, hogy melyik feladatért hány pontot lehetett kapni, miközben mi izgatottan vártuk, hogy kiderüljön, hányadikak lettünk. Az első hét helyezett kapott jutalmat a jelenlévő tizenhárom csapatból. Amikor már az ötödik helyezést elért csapat nevét olvasták fel és azok sem mi voltunk, kezdtük úgy gondolni, hogy nem leszünk benne a hétben. A harmadik helyezett felolvasása után úgy voltunk vele, hogy "csak menjünk már fagyizni", mivel azt terveztük, hogy eredményhirdetés után elmegyünk egyet nassolni.

Persze amikor bemondták, hogy másodikak lettünk, teljesen meglepődtünk, majd hatalmas örömmel vettük át a jutalmunkat.

A versenyt az Újpesti Kulturális Központ szervezte, elnevezése: A történelem szárnyán  (Szabó Magda: Abigél című regénye alapján)

A versenyben részt vett: Baffia Emese, Bozsits Vilma, Jándi Dalma, Zsingor Bianka, 7. D osztály

Felkészítőtanár: Dr. Balog Otilia

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése