2021. november 5., péntek

Tata, DÖK, Könyves, avagy egy izgalmas hétvége története

 A Könyves igen jelentős létszámú diák-csapata, vagyis a DÖK idén végre a hagyományos módon, ám új helyszínen tarthatta meg szokásos évi csapatösszekovácsoló-tervezgető programját. Az idei DÖK-táborról Beke Marcell, 11. B osztályos diákunk készített beszámolót. Fogadjátok szeretettel!


DÖK Tábor témájú GT témájú DÖK Tábor???

    Pontos -e a topic? Őszintén, nem tudom megmondani. Ahhoz fel kéne kutatni a PinceKlub ősi Gólytáboros zászlógyűjteményéből a DÖK Tábor lobogóját. Ha esetleg nem voltál ott velünk október első hétvégéjén Tatán, akkor az alábbiakban Neked fogom vázolni a helyzetet!

    Vágjunk is bele!

    Vonat begördül, kijelző: Tata-Tóvároskert. Ja, ez már „in medias res”, hiszen a vonaton már meg kellett oldani egy olyan feladatot, melynek a lényege az volt, hogy ha szerencséd van, akkor a vonat másik végén ül egy DÖKös, akinek szintén bak a horoszkópja. Ja, meg még előtte beosztottak minket egy kérdőív alapján, amit kitöltve lehetett akár a Klárára is nyomni, de szerencsésebb volt a Másik Péterre adni a voksunkat.

    Így alakultak ki a csapatok, akik aztán zászlóik alatt (melyeket csak később festettek meg), a feltűnésmentességet teljesen kizárva vonultak át az Öreg-tó partján lévő komplexumba. Itt a táskákból (és Antiból) várakat emeltünk, majd a táskákban lévő gyanús objektumok megtalálására specializálódott öregdiákegység ellenőrizte, hogy mindeki hozott-e magával ágyneműt. Ezt követte egy futárvetélkedő, melyet senkinek sem kell bemutatni.

    Amit még érdemes megemlíteni, hogy egy teljesen eddig-soha-nem-tényleg-nem-látott progi futott végig: 10 slágert osztottak ki a tábor lakói között, amit ha meghallottál, spuri DJ Kukához, fedél nyit, cetli bedob és továbbjutottál a következő fordulóba. A második menetben már csak 20, a harmadikban 5, és végül a döntőben 2 fő maradt talpon, hogy aztán egy valaki a testén érezhesse az exkluzív, főnyereményként szolgáló öregdiákpólót.

    Ahogy a Nap a nyugati horizont alá bukott, megindult az idősebbeknek oly kedves, a fiatalabbaknak pedig oly döbbenetes Tatai Éjszakai Tókerülő Túra. Itt már négyfelé oszlott a brigád, ki-ki harci lobogója alatt vonult. Béka, Lúd, Kacsa és Unikornis csapatok versengtek az első helyért és a másodiknak járó hatalmas tapsorkánért. A napot egy zenei vetélkedő zárta, ahol kiderült, ki tud a legjobban slágereket énekelni, ha csak az „öreg szafa”, vagy a „kicsi rigó” kifejezést használhatja.

    A második nap hajnala a tiiipikus reggeli tornával indult. Napközben „ismerkedés és csapatépítés” címszó alatt lehetett vakon átbukdácsolni a csapattársaid képezte emberi akadályokon, tésztából és ragasztóból lehetett 2D-s, optimális esetben 3D-s tornyokat emelni. Jelnyelven is tanulhattunk pár, az aktív szókincs részét képező szófordulatot, minthogy: vagyunk végig”, illetve „igyatok a teából és a szemetet a fekete kukászsákba dobjátok”.

    Ebéd után fogmosás újra nekivágtunk Tatának, ezúttal viszont meglepetések sora fogadott minket: Harry Potter töri-föci szakos tanár, vagy éppen az igazgatóhelyettesek tanítanak nekünk táncot? Netán a kalózok Igazgató Úrnak és a tesitanárok férfi tagjainak öltöztek? De az indiánok is hasonlítottak a szeretett és jól ismert Könyveses tanárokra.

    Ahogy aztán sötétedett, szokás szerint úgy élénkült a DÖKös brigád. Dalt írtunk, táncot tanultunk és kedvenc öregdiákjaink képeit reprodukáltuk részletekbe menően. Az Álarcos Énekes idén is nagyot ment, hiszen a görög missziójából éppen hazatérő Mógor Dominikot rejtette az álarc. Ezután fürdés, majd alvás fergetes, ha úgy tetszik, csillagromboló buli kezdődött, mely aztán a szobákban ért véget.

    Utolsó napon a hagyományos a „KÖR-KÁRÓ-PIKK-TREFF” című ölbeülős játékot követte egy maratoni hosszúságúra nyúlt székfoglaló, mely nem egy győztes kihirdetésével, hanem az Éhezők viadalából ismert összefogásos jelenettel zárult, végül pedig gazdára talált a fekete alapon neonzöld öregdiákos póló. Ezután jött a már megszokott izgalmas program: vajon elérjük-e a vonatot.

    Elértük. Ahogy azt is, hogy idén rekordszámú résztvevő jelent meg. 120 torokból zúgott az Amikor feladnád, 120 test emelkedett magasba a Sun is shining dropjánál és 120 láb dobbantott jobbra, amikor jött a naaaaar rechts!

 Beke Marcell 11. B

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése