2021. szeptember 27., hétfő

Egyszer volt, hol nem volt...

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy ember, akit Benedek Eleknek hívtak, később pedig úgy emlegették, hogy "a nagy mesemondó". Több színvonalas gyereklapnak is szerkesztője volt, például az Én újságom címűnek. Ma őt tekintjük a magyar mese- és gyermekirodalom megteremtőjének. Első mesekönyve 1885-ben jelent meg Székely Tündérország címmel. Egyik legnagyobb sikerű gyűjteménye a Millenniumkor (1894-1896) megjelent Magyar mese- és mondavilág öt kötete volt.
Születésnapja, szeptember 30-a 2005 óta 
a magyar népmese napja.

A Könyvesben idén sem felejtkeztünk meg erről a jeles alkalomról.
Csütörtökön a nagyszünetben minden vállalkozó kedvű legkisebb / legnagyobb királylányra, királyfira, vándorlegényre stb. izgalmas kalandok várnak a Díszteremben.
Igaz, a Hétfejű sárkány nem ér rá aznap, de lesznek mások, akikkel találkozhattok, sőt, ha kitaláljátok, kit rejtenek a jelmezek, fotózkodni is lehet kedvenc mesehőseitekkel.

Aki a plüssöket kedveli, szintén rálelhet egy-egy ismerősre a Díszteremben, és megörökítheti a boldog találkozást egy fotóval.

Az ennél is nagyobb kihívásokat kedvelőket Winkler Ágnes tanárnő ravasz kvízkérdései várják értékes, sőt "mesés" nyereményekért. No meg persze a móka kedvéért.

Ha már úgy kezdtem, mint egy mesét, akkor legyen a vége is ilyen:
Aki nem hiszi a fenti kínálatot, járjon utána!

Várunk titeket!
(Nélkületek nincs semmi értelme, nem igaz?)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése