2019. március 28., csütörtök

Amikor egy királynak leesik az álla...

Bizton állíthatjuk, hogy Könyves Kálmán szobra, ott fent a félemeleti fordulóban, sokat látott fickó. 
De arra, ami ma várt rá, tuti nem számított.
Egyszer csak a semmiből egy csomó piros-fehérbe öltözött csajszi jelent meg  valami zörgős izével a kezükben, széles mosollyal, s mindez szokatlan érdeklődést váltott ki a Könyves-birodalom amúgy sem érzéketlen lakosságából.
Szerintem a király most is azon töri azt a csinos fejét, hogy kik is voltak a hölgyek, és mi volt ez az egész.
Nos segítsünk neki egy kicsit!
Annyi történt, hogy a Könyves pompom-lány csapata arra járt, és megragadva a lehetőséget, mindent elsöprő marketing-tevékenységbe kezdett.
Íme!
Ugye, nem véletlenül csodálkozott Őfelsége?
Hogy kik is a lányok pontosan?
Halljuk tőlük maguktól! 
(Az alábbi beszámolót Széll Dorina, 9. D osztályos diákunk készítette.)

"A Könyves pompom-csapatának első válogatója 2018. március 7-én volt, ezt Széll Tamara hirdetett meg, a csapat  jelenlegi kapitánya. Körülbelül 30 főnyi Csitát vettünk fel a csapatba. Fiúk és lányok egyaránt lelkesedtek már az elejétől kezdve, de a sok-sok idő,energia és edzések következtében megmaradt a mostani fellépő csapat a maga 13 főjével. 
A CSITA csapatnevet egy Disney Channeles film ihlette (cheeta girls); ezt Széll Dorina társkoreográfus javasolta. 

[Nos? Felkeltettük az érdeklődésedet?
Az jó, mert ez lenne a cél. No, akkor figyelj jól!]

Az edzések időpontja nem fix, 0. órákban, kedd és péntek délutánonként valamint különleges esetekben vasárnaponként is összegyűlünk. Első fellépésünk tavaly a Végre-Vége Napon volt. Az iskola nagyon kíváncsi lett, és óriási örömünkre megtelt a díszterem nézőkkel. Ezután a sok pozitív visszajelzés miatt egyre komolyabban vettük a dolgot és megpróbáltuk elkápráztatni a közönséget a szalagavatón és az éjszakai kosáron is. 

Válogatót minden évben tartunk a folyosón. Mindenkit felveszünk. A lényeg a lelkesedés és a jó közösség formálása.

De mit is jelent Csitának lenni? 
Ez több mint iskola után ugrálni az udvaron és felvenni egy egyenruhát. Többről szól, mint az amerikai filmek által sztereotipizált pompom-lányság, akik bunkók, gonoszak, és beképzeltek. Egy igazi pompom-lány nem érzi magát felsőbbrendűnek, menőbbnek diáktársainál és nem nézi le őket. 
A Könyves csapatával azt szeretnék lehetővé tenni, hogy létrejöjjön egy olyan közösség, amely nem kitaszítja, hanem folyamatosan befogadja az embereket. Nem azért jött létre a csapat, hogy magunkat mutassuk az iskolában, hanem lehetőséget szeretnénk biztosítani az olyanoknak akik a High School Musical nézése közben mindig is pompom-lányok (vagy -fiúk) akartak lenni. Lelkesíteni szeretnénk az iskolát, azt akarjuk, hogy a többi suli lássa, 
milyen ELIT A KÖNYVES.
Tehát elsősorban élményeket és emlékeket szeretnék szerezni mindazoknak, akik csapattagok, és azoknak, akik kívülről nézik. Az, hogyha Csita leszel, nem garantálja, hogy az iskola legmenőbb fiújával [vagy csajával] fogsz járni, de olyan gimnáziumi éveket tudhatsz majd magad mögött, amiről szívesen mesélsz majd az unokáidnak."

Ha megjött a kedved, keresd bármelyik lányt a képekről, ők segítenek.
Mire vársz még???
RAJTA!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése