2020. április 21., kedd

Az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium Novellapályázata 2020



Az idei tanévben először került sor novellaíró pályázat meghirdetésére a Könyvesben. Szerettünk volna irányvonalat adni a munkákhoz, ezért a nagyapám/nagyanyám mesélte… kiinduló helyzetet tettük közzé.
Tizenegy pályamunka érkezett be március elejéig, 8-12. osztályos alkotóktól. Az öttagú zsűri élvezettel olvasta a változatos írásokat. A novellák között volt hihető, hátborzongató, szívszorító, kedves, meghökkentő. Időutazás részesei lehettünk. Jártunk a 30-as buszon, de Kenyába is eljutottunk. Kiderült, hogy a bioalma a legkeresettebb cikk, ám a cseresznyelekvár gyilkolni is képes. Azt viszont nem tudtuk meg, hogy Balázsnak miért kellett elutaznia a szüleitől. Volt, akit hintóval vittek el, de vissza már kocsival jött. A vörös hajú lány pedig ugyanolyan hatást tud gyakorolni egy fiatalemberre, mint a fekete hajú.
Sokféle szempontot figyelembe véve öt munkát emeltünk ki.

 Az első díjat Böhm Péternek (12.A), a másodikat Velek Domonkosnak (10.D) ítéltük oda. A harmadik helyen három pályamunka osztozik: Saád Anna (8.C), Sebestény Márton (12.A) és Tornyi Laura (9.A) novellái.

Gratulálunk a nyerteseknek és a többi résztvevőnek is. Köszönjük az olvasmányokat, jövőre új feladattal várjuk a régi és az új pályázókat!
Kiss Anikó
a zsűri elnöke
és a  humán munkaközösség tagjai

Budapest, 2020. április 18.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése