2013. május 2., csütörtök

Vendégünk volt Tóth Krisztina



2013. április 25-én vendégünk volt Tóth Krisztina költő, író. Rendhagyó irodalomóra keretében korábban  járt már nálunk Dragomán György és Karafiáth Orsolya is. Szándékunk ezekkel a rendezvényekkel az, hogy a kortárs magyar irodalom jeles alkotóival megismerkedjenek diákjaink, közel hozva így az élő irodalmat hozzájuk. A személyes találkozásnak mindig varázsereje van, érdekes bepillantani az író „alkotóműhelyébe”.
            Tóth Krisztinát arról kérdeztük először, szerinte összefügg-e a képzőművészeti és az irodalmi kreativitás, mi a szerepe a képi látásnak írás közben. Ennek kapcsán beszélt arról is, hogy ő miért szeret szabadidejében ólomüvegablakokat készíteni. A beszélgetés további részében szó volt arról, hogyan ír, mi áll hozzá közelebb- a líra vagy a próza, mi a közös a versben és a zenében, jó-e a slam poetry, mit gondol a műfordításról, illetve arról is kérdeztük, szerinte fontos-e, hogy  ő női író, van-e ma női irodalom Magyarországon.
            Hamar eltelt az idő, érdekesen, élvezettel mesélt magáról, a munkájáról.
A találkozó után volt olyan tanítványunk, aki azt mondta, hogy nagyon inspiráló volt számára ez a beszélgetés, ő is kedvet és bátorságot kapott az íráshoz.
             Azt hiszem, ennél többet nem is kívánhatunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése