2017. május 12., péntek

A Könyves hajóra szállt...

A Könyves-nap mindig kiemelt eseménye a tanévnek. Ez a DÖK egyik nagy napja, amikor lehetőséget kapnak, hogy egy egész iskolát szórakoztassanak. 
Idén hajóra pakolták az egész gimit, és irány Visegrád!
Hajókirándulás volt már máskor is, de minden egyes alkalom más és más. Idén már az odafelé vezető úton kaptak feladatokat az osztályok, melyekkel kellemesen eltölthették azt a csekély 3 órát, amíg a hajó a Vigadó tértől Visegrádra ért. Eleinte még az időjárásra sem lehetett panaszunk: szép napsütésben hajókáztunk a Dunán.
A hajóállomástól aztán egy hosszú kígyóban vonult a Könyves fel a bobpálya feletti rétre, hogy kezdetét vehesse a központi rendezvény: a Könyves vására. Minden osztály megpróbálta a többiektől a legtöbb dénárt megszerezni különböző szolgáltatásokkal: különböző ételekkel, játékokkal, hennafestéssel, tetoválással, fotózkodási lehetőséggel. Az idei vásáron úgy látszik szokatlanul éhes vendégsereg gyűlt össze, mert vitathatatlan sikert arattak a különböző ehető portékák. A versengés azonban nem volt sem kiélezett, sem vérre menő: igen jó hangulat uralkodott a réten. Pedig az időjárás megint bepróbálkozott, mint a ballagáson. Pedig okulhatott volna a múlt péntekből: ha a ballagás kellős közepén kitörő eső nem tudta két vállra fektetni a Könyves lakosságát, akkor egy egyénként remek hangulatú vásárt még annyira sem tud tönkre tenni egy vacak kis (egyébként elég kellemetlen) eső. Nem is sikerült. Némileg ronggyá ázva, de vigyorogva indult útnak ismét az a bizonyos Könyves-kígyó vissza a hajóhoz, hogy elinduljon hazafelé.
A visszafelé vezető úton aztán fergeteges retró party kerekedett a fedélzeten kívánságműsorral, a legendás pöttyös labdák modern kori utánzataival, sőt még némi (egyébként elsőre indokolatlannak tűnő) vonatozás is lezajlott a társaságban.

Azért fél hatkor, amikor végre kikötött a hajó a Vigadó téren, egy elég fáradt társaság szállt partra, de ez csak múló állapot. Azt hiszem, bármikor újra kezdenénk ezt az egészet.
Köszönjük a DÖK tagjainak a szervezést, a Könyves alapítványának pedig a lehetőséget!
A nap eseményeiről itt találsz fotókat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése