2015. október 7., szerda

Írókkal a Könyvesben


               Irodalmi műhely a Könyvesben


A művészet különleges, a műalkotás létrejötte csupa titok: ki, hogyan, miért pont ő, miért pont azt és miért pont úgy.
Ma délután a Könyves-diákok bekukucskálhattak e titkokba. A Könyves könyvtárának egy igazi, író-házaspár volt a vendége: Babiczky Tibor és Babiczky-Pfliegel Dóra. A meghívásra az teremtett lehetőséget, hogy Pfliegel Dóra a Könyvesben érettségizett valaha, aztán mint elmesélte nekünk, nem véletlenül, lett egy író férje. Mert ezt szerette volna világéletében: hogy egy író legyen a férje.
Nagyon érdekes volt mindaz, amit felidézett első könyve kapcsán: élethelyzetek, problémák, tanácstalanság és megoldás.

Babiczky Tibor pályája pedig a költészettel kezdődött, pontosabban dehogyis, azzal, hogy a gimnáziumban kiváló volt magyarból, és megismerkedett az irodalommal….Pályája kezdetét verseskötetek jelzik, most pedig itt van  első regénye a Magas tenger. (Lehet, hogy Margo-díjas lesz??)

Nagyon érdekes volt belepillantani két alkotó ember gondolatvilágába és a mindennapjaikba. Látni azt, hogy kellenek vágyak, felismerés, hogy az ember miben tehetséges és miben nem, aztán kell erőfeszítéseket tenni, kell egy csipet szerencse és persze sok-sok munka. Az meg külön ajándék, ha az ember élevezi, szereti azt, amit csinál. Úgy tűnt: ők ketten így vannak ezzel.
Jó délután volt.


Köszönet P. Szabó Melinda tanárnőnek a szervezésért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése