2013. június 13., csütörtök

Olvassunk klasszikusokat!



Kedves Diákok!

Mi, a KKG irodalomtanárai erősen hisszük: OLVASNI JÓ!
Ezért aztán nagyon fontosnak tartjuk, hogy belekóstoljatok az olvasás örömébe. Persze, nem mindegy, mit olvasunk. Az irodalom sokféle, sokszor „csak” szórakoztat, máskor olyan élménnyel ajándékoz meg, amely hosszú ideig velünk marad.
Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani egy olyan válogatással, amely klasszikus szövegekben való elmélyedéssel vezet el Benneteket az olvasás öröméhez.
Meghirdetjük tehát az OLVASSUNK KLASSZIKUSOKAT  versenyt.
A versenyt 3 korosztályban indítjuk el: a 7-8., a 9-10. és a 11-12. évfolyamosok számára. Ha szeretnél részt venni, mindössze ennyi a dolgod: minden félévben olvasd el azt a 2-2 irodalmi alkotást, amit a te korosztályodnak ajánlottunk. Egy előre meghatározott időpontban látogass el ide a Könyves-polcra, kattints az Olvassunk klasszikusokat! címkére, és meg fogod találni a feladatlapot, amit az olvasottak alapján kell kitöltened. A kész feladatlapokat a kiírásban szereplő idő alatt kell megoldani és eljuttatni a blog szerkesztőihez. (Ennek módjáró szintén itt olvashatsz majd.) Eredményt minden korosztályban külön hirdetünk, minden tanév végén (vagyis 2 félév, azaz 4 könyv elolvasása után).
Reméljük, élezni fogjátok a köteteket és a feladatokat is, hiszen OLVASNI JÓ!

Íme a 2013-2014-es tanév első félévének könyvei, amivel útjára indítjuk ezt a (remélhetőleg szép, hosszú jövő előtt álló) nemes versenyt!
7-8. évfolyam: Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának és Jules Verne: Kétévi vakáció
9-10. évfolyam: Sir Walter Scott Ivanhoe és Jósika Miklós Abafi
11-12. évfolyam: N. Hawthorne: A skarlát betű, Ambrus Zoltán: Midas király.

Az első feladatlapok megjelenésének várható időpontja: november második hete, addigra kell a te 2 könyvedet elolvasni.

Jó olvasást és versengést kívánunk mindenkinek!
Legyen szép nyaratok, tele minél több olvasmányélménnyel!
A Könyves irodalomtanárai

1 megjegyzés: