2015. december 15., kedd

Amikor tényleg elhiszed: idén is lesz karácsony

Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.
(Kodály Zoltán)
A fenti idézet szavainak igazát aligha kell magyarázni.Főleg nem azoknak, akik ma (is) tanúi lehettek a Könyves hagyományos karácsonyi koncertjének. Talán nem túlzás azt mondani: megajándékozottak lettünk. Szép dallamokat, csodálatos harmóniákat kaptunk, s annak a mindent elsöprő élményét, hogy mindezt kollégáink és tanítványaik együtt alkották meg. A karácsonyi szünet kezdete előtt néhány nappal igazi ünnepi hangulat varázsolódott a Díszterembe sok ismert és kevésbé ismert, de nagyon igényes zeneszámnak köszönhetően. S mindezek mögött érezte az ember a munkát, a lelkesedést, az örömöt és a felszabadultságot. Jó volt egy időre magunk mögött hagyni fáradtságot, gondokat, bajokat, s csak önfeledten hallgatni a zenét. Valahogy úgy van ezzel az ember, hogy beül a terembe, elhelyezkedik, nézelődik, s amikor elkezdődik a koncert, nem telik bele 10 perc, és azt veszi észre magán, hogy nyugodtan ül a helyén, rendesen lélegzik, és valamiért feltartóztathatatlanul mosolyognia kell. S ezt abba sem hagyja egészen addig, amíg el nem hangzik az utolsó hang is.
Nagyon szép délután / este volt ez a mai, de ez eddig is mindig így volt. Mert a Könyves ebben is egyedülálló: a karácsony nálunk mindig a koncerttel kezdődik. Szóval mi mostantól ünnepelünk. Kívánjuk, mindenkinek legyen része ilyen élményben. Legalább egyszer az életben.

 A Könyves minden lakója nevében szívből gratulálunk a kórus és a zenekar tagjainak, az összes szólistának, és köszönjük ezt a csodálatos élményt kollégáinknak, Kevin Shopland tanár úrnak és Németh-Bihari Rita tanárnőnek.
Németh-Bihari Rita tanárnő a kórus egy részével
 Ezúton szeretnénk minden diákunknak, jelenlegi és egykori kollégánknak, szülőknek, barátoknak s a blog minden olvasójának boldog karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag új évet kívánni!
A humán munkaközösség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése