2016. szeptember 18., vasárnap

A budai csata

A Könyvesben márciusban elkezdett 9-es vetélkedő ebben a tanévben is folytatódik. Idei első fordulójára pénteken, szeptember 16-án került sor, ezúttal egy külső helyszínen, a budai várban.
A fordulóval Buda 1686-os ostromára és visszafoglalására emlékeztünk, ám a pénteki vetélkedő során a diákok nem csak a török kori Budával ismerkedhettek meg. Kicsit belekóstoltunk a 18. századba is, és megismerkedtünk a mai városrésszel is.
A 9 csapat mindegyike velük töltötte ezt a csodálatos napot. Ragyogó napsütésben barangoltunk a budai polgárváros és a palotarész épületei között.
A diákok megkeresték az utolsó budai pasa sírját, a régi budai városházát, Szent István és Savoyai Jenő szobrát, megcsodálták a Mátyás-kutat, Hadik András nevezetes szobrát, s közben a látottak, illetve a technika segítségével oldották meg feladataikat.
A legtöbb kérdésre szinte minden csapat jó választ adott. ám néhányukon kifogott például a pesti oldalon látható épületek azonosítása, az egyik rondella megnevezése (ez volt a Savanyúleves rondella), s a legnagyobb meglepetésünkre mindössze egy csapat tudott rábukkanni arra az információra, hogy az utolsó budai pasa, Abdurrahman bizony albán származású volt.
A szoros végeredményt részben a budai pasa sms-ei, részben a reggeli gyorsaság döntötte el. Íme a forduló végeredménye:
Mint a táblázatból is látható, a budai csatában többszörös holt verseny alakult ki, 
így Buda városának nyertesei
az
ASZFALT 
és a
SZINIMANÓK
csapata.
Szívből gratulálunk nekik!
A szeptemberi forduló után így alakul a verseny:
Még mindig nem dőlt el semmi, hiszen hátra van még 3 beküldős forduló és a mindent eldöntő utolsó forduló, melyre december 9-én pénteken 14 órai kezdettel kerül sor a Könyves épületében.
Reményeink szerint aznap végeredményt is fogunk hirdetni.
Addig is köszönjük eddigi részvételeteket is.
Hamarosan küldjük a szokott úton az októberi forduló feladatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése