2016. június 14., kedd

Ki nyerte el Vizsolyt?

Tegnap azt ígértem, a pillanatnyi állás hamarosan változni fog, s így is lett bizonyos értelemben.
Igen nehéz dolga volt a zsűrinek, amikor a vizsolyi fordulót kellett értékelnie. Igaz, a feladat sem volt túl könnyű. 
Először is meg kellett találni az iskolai könyvtárat, s ez nem egyszerű feladat, főleg ha az ember fia vagy lánya leginkább már az iskola falain kívülre kívánkozik, sőt talán félig már kint is van. 
A rátermettek, akik feltaláltak az iskola második emeletére hamarosan még nagyobb kihívással találták szembe magukat, hiszen nem volt elég odatalálni, de ki is kellett magukat ismerni a katalógusok és kötetek világában. Ilyenkor hamar kiderül ám, milyen nagy is tud lenni a Guttenberg-galaxis!
Ha ezen az akadályon is túljutottak, akkor jött el az igazi kihívás: a Vizsolyi Biblia maga (egy gyönyörű reprint kiadásban). A csapatoknak szánt szövegrészleteket viszonylag könnyű volt megtalálni, de egy több mint 400 éve nyomtatott szöveget a maga sajátosan szépséges betűformáival olvasni egyáltalán nem olyan könnyű, mint ahogy elsőre hallatszik.
A 9-es vetélkedő vállalkozó résztvevői azonban meglehetősen derekasan állták a sarat, s olyan szép megoldásokat produkálták, hogy a zsűrizésre felkért tanárok ugyancsak foghatták a fejüket.
Most mondhatnám azt, hogy ordibálásig fajuló vita árán sikerült megállapítani az eredményt, de nem mondok ilyet. Hogy miért? Először is azért, mert nem lenne igaz, másodszor meg azért, mert nem szokásunk egymással ordibálva vitatkozni, harmadszor pedig azért mert alapvetően egyetértettek a zsűrizők, csak az első helyezett megállapítása igényelt több környi fejtörést. Ám végül megszületett a várva-várt eredmény. Íme:
Vagyis Vizsoly település nyertesei
az
Angyalpor 
csapat tagjai!

Az állás ugyan jelentősen nem változott, de egyre érdekesebben alakul a pontverseny, mert a pillanatnyilag élen álló csapatot egyre többen szorongatják, szóval lesz itt még izgalom bőven!
Minden, a játékban részt vevő csapatunknak, diákunknak szívből gratulálunk az eddigi teljesítményért. Köszönjük, hogy ilyen örömmel vesztek részt ebben a vetélkedőben, ami nekünk is teljesen új, ilyet eddig még nem csináltunk.
Pihenjetek jól a nyáron, 
de
augusztus 20. után 
figyeljétek a vetélkedő facebook oldalát, mert aki ügyes és gyors, előnyre tehet szert a többiekkel szemben!
A többi egyelőre titok!
A 9-es vetélkedő szervezői

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése