2015. május 6., szerda

Újpest fényei

"A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. 
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle."
(Hamvas Béla)
 
A Könyves Kálmán Gimnázium kezdeményezésére az elmúlt 15 évben Újpest érettségi előtt álló diákjai a kerület valamennyi középiskolájából a ballagást megelőző este együtt vonulnak fáklyákkal az Önkormányzat épületéhez, hogy köszöntet mondjanak a Városnak. Ezzel a ballagással veszi kezdetét a tényleges búcsúzás a középiskolás évektől.
A fáklyás ballagás alkalmával évenként  más-más középiskola szervezi a műsort. Idén különleges volt az alkalom Újpest és a szervező iskola szempontjából is. Kettős születésnapot ünnepeltünk április 29-én este: Újpest város alapításának 175., a Könyves Kálmán Gimnázium alapításának pedig 110. évfordulóját. A különleges alkalom különleges ünneplést is kívánt. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester köszöntő szavai után Labodics Eszter mondta el Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk című versét. Újpest érettségiző diákjai nevében Farkas Nikolett (12. B) köszönt el a várostól és a diákévektől. A műsort a Könyves zenés műsora zárta, Németh-Bihari Rita tanárnő vezetésével. 
A csattanó azonban csak ekkor következett: a Könyves Újpest-osztályainak segítségével (Szepesváry László igazgató úr és Csikós Judit tanárnő vezetésével) arra kértük a fáklyás ballagókat, alkossunk együtt egy élőképet, s  köszöntsük ezzel Újpest városát. Miután a Könyves tanárainak vezetésével minden iskola elfoglalta a helyét az élőképben, ezt láthatták Újpest felett a csillagok:
A fény nemzetközi évében Újpest fényei, s a a Könyves a horgonyban
 Kívánunk minden akkor ballagónak, azóta érettségizőnek sok sikert, örömet az életben,
Újpestnek és a Könyvesnek pedig boldog születésnapot!
Minden Könyves-lakó nevében a humán munkaközösség

A fáklyás ballagáson az Újpest TV is forgatott, beszámolójukat itt nézhetitek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése