2014. október 23., csütörtök

Október 23. a Könyvesben

Tavaly október 23-ára emlékezve kivittük a Könyvest Újpest utcáira, és végigjártuk a gyerekekkel a forradalom legfontosabb helyszíneit. 
(Lásd itt.)
Idén a forradalom helyszíneit hozták el a Könyvesbe a 11. B osztály diákjai. Szerdán délelőtt minden osztály hat tantermen keresztül vándorolva ismerkedhetett meg a legfontosabb budapesti helyszínekkel, és ennek a napnak az eseményeivel.
 
A termekben változatos feladatok is várták a diákokat. Például be kellett jelölni egy térképen a forradalom helyszíneit, fel kellett ismerni a forradalomhoz kapcsolódó zenéket, illetve egy kisfilm megtekintés után tesztkérdésekre is kellett válaszolni. A megemlékező délelőttből természetesen a versek sem hiányozhattak: az egyik teremben összekeveredett verssorokat rendezgettek a gyerekek, vagy hiányzó szavakat keresgéltek.
 
 Az egyik legérdekesebb talán pillanat az volt, amikor az eseményeket bemutató kisfilmben egyszer csak feltűnt a Gimnázium találatot kapott épülete. A gólyák közül többen most először látták ezeket a fotókat, számukra talán ez volt a legemlékezetesebb része a délelőttnek.
http://kkg.hu/images/uploads/kkg_iskolatortenet_026.jpg
A Könyves épülete 1956-ban
 Köszönjük mindenkinek a munkáját, aki részt vett a tegnapi nap előkészítésében és lehetővé tette, hogy nem a megszokott módon, de mindenképpen méltó módon emlékezzünk meg 1956. október 23-ról.
A 11. B osztály diákjainak ezenkívül sok szeretettel gratulálunk a tegnapi nap megszervezésében és lebonyolításában végzett munkájukhoz!
A humán munkaközösség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése