2017. március 20., hétfő

A Könyves és a helytörténeti vetélkedő

Az újpesti helytörténeti vetélkedőnek és a Könyvesnek hosszú évekre visszatekintő, szép közös története van. Nem utolsó sorban köszönhető ez kolléganőnknek, Szakonyiné Cseri Bogáta tanárnőnek, aki évek óta készíti fel a szebbnél szebb sikereket elérő csapatainkat. 
2013-ban a Könyves akkori csapata megnyerte a helytörténeti vetélkedőt, s az első díjjal együtt megkapta a jogot is, hogy 2015-ben, a Könyves 110 éves születésnapjának évében házigazdája lehetett a következő fordulónak. 
Ezt a nemes versenyt akkor a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte (a beszámolót az akkori versenyről itt olvashatjátok), 
s így idén, a reformáció 500. évfordulójának évében ők voltak a verseny rendezői.
A verseny a Babits és a Bródy nélkül, a többi újpesti középiskola részvételével zajlott. A reformáció évéhez méltóan szervezett versenyt az igazgatónő beszéde után az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékének gitárszólója vezette be. Utána jöttek a feladatok. A Könyvest képviselő gyerekek azt mondták: ők nagyon élvezték a szituációt, tetszettek a feladatok, kihívásnak érezték őket. Erőfeszítést kellett tenniük a megoldásokhoz, de megtapasztalták egyben ismereteik mozgósíthatóságát is. Két feladatnál mondták azt, hogy még kellett volna nekik idő a megoldáshoz.

A Könyves csapata a verseny idején

Az eredményük azonban így is nagyon szép lett, mivel a versenyt megnyerő Károlyi István Gimnázium csapata mögött 
a Könyves az második helyen végzett.
Sok szeretettel gratulálunk a csapat tagjainak:
Sramkó Petrának
Bakodi Alexnek,
Hajós Áronnak és
Nagy Antalnak,
valamint felkészítő tanáruknak,
Szakonyiné Cseri Bogáta tanárnőnek!

Egy nagyon is elégedett király a csapattal

Gyerünk, Könyves-lakók!
Ilyen hírt még, sokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése